Scarface ?
Friend And Enemy
Wednesday, July 6, 2011 | 1:18 AM | 0 love(s)
Assalamualaikum & Salam sejahtera

Tiba-tiba teringin nak cerita pasal kawan-kawan dulu.. Kenapa tajuk tu ada 'enemy' ? Macam ni, masa periksa kami akan bersaing untuk dapat result yang terbaik dan kedudukan yang bagus.. And lagi satu sebab ialah saja nak letak nama Enemy.. haha ~

Masa darjah 1, kita kawan dengan Fadzlina, Fatinah, n banyak lagi.. Dulu fadzlina ni jual mahal, ada satu hari tu, dya bagi coklat, last-last dya mintak balik.. Bertuah punya budak, haha ~ Pastu bila dah lama kawan ngan dya, rupanya dya ni baik jugak.. Dulu, laki ngan perempuan kawan camtu ja.. masih kanak-kanak, kan ? Lepas cg mengajar, cg bagi kerja suruh kami buat tapi kami x buat, kami dok main buaya-buaya kat belakang.. Yang bestnya, cg x marah langsung bila kami main.. Ketua kelas pown sama naik ja, siap volunteer nak jadi buaya.. haha ~ dya suka ketuk kepala budak 1D, dah macam hobi.. dya x buat kat geng dya :P Masa tu, saya x berapa rapat ngan Qilah, Kak Syak sebab kelas x sama.. Jumpa senyum, x penah nak sembang apa ka, dok kerja senyum ja la..
Kelas darjah 1 ada 4..
1P --> x knal langsong ngan depa.. norlin pown x kenal lagi.. dulu klas 1P banyak anak cg.. depa dah ada geng sendiri.. mana nak layan geng lain..
1B --> knal qilah n kak syak ja.. tu pown x rapad sangat.. gitu2 ja..
1C --> musuh tradisi.. slalu gaduh..gadoh bukan hal besar sangat pon.. kadang2 tu, hal yang kecik jadi besar.. kalau ingat balik, lawak jugak perangai kami masa kecik-kecik dulu..
1D --> kelas rasmi.. kelas last skali.. sbb apa masok klas last ? sbb daftar lambat.. haha =) tu masok klas last skali tu.. tapi mmg x rugi masok kelas 1D, banyak pengalaman yg dapat..

Then, masa darjah 2.. masa tu kan, org pakat dok tengok cita Indon yang meletup tu nama Bawang Putih Bawang Merah.. yang Alya ngan Siska tu lah.. lepas tengok ja cita tu, esok pi sekolah, ada lah orang lakonkan balik cita tu kat belakang kelas.. nanti adalah orang yang jadi Alya, Siska, mak tiri, Pari-pari, semua ada.. Masa darjah 2, saya selalu gadu ngan Fadzlina.. dya ada geng dya, saya ngan geng saya.. Pastu ada masa baik pastu gaduh balik.. memang tu ja kerja kami, baik gaduh, baik gaduh.. masa darjah 2, dah start kawan ngan Qilah & Kak Syak..

Darjah 3 pulak.. Masa akhir tahun tahun 2006 (Darjah2), dah tukar kelas naik kelas darjah 3..Tengok orang dok main batu seremban, kami pown nak main jugak.. Pi cari batu tapi semua x elok.. Pastu ada sorang budak bawa batu.. comel-comel ja batu tu..Masalahnya, kami tak kenal dya, camna nak mintak.. Semua malu nak mintak kat dya, pastu ada la sorang penyelamat dunia volunteer pi mintak batu tu.. siapakah penyelamat tersebut ? Orang yang menjadi penyelamat pada hari itu ialah Alia Zaini :) *perasan Dengan muka yang selamba, saya ajak dya main sekali, dya pown main sekali.. Owwhhh, lupa nak gitau, nama dya Musfirah.. Dan masa tu jugak lah, daya dah baik ngan Fadzlina, x gaduh dah.. Masa darjah 3, suka gaduh ngan Afiqah, Fatin, Aina.. Wahahha..

Darjah 4, tak dak apa yg menarik rasanya.. =D Cuma ada pemanggil setia ja.. Kalau lambat pi ps, namaku akan dipanggil.. Kak Syak lah peminat setiaku yang sentiasa melaungkan namaku saat aku buat-buat lambat pergi ke ps.. eslalu jugaklah kena panggil.. "ALIA!!!! PS" kadang-kadang kalau dya panggil nama "ALIA", dah faham sebab apa.. haha.. =')

Tahun 5, start kawan ngan Norlin.. Tak ingat camna leh rapat ngan norlin.. tapi mmg best kwn ngan dya..
Dya pandai.. Kalau x reti apa-apa, tanya ja dya, mesti dya bantu.. Kalau teacher bagi kerja suruh buat karangan BI, suka lawan ngan dya.. Norlin selalu dapat pujian dari teacher, 'karangan terbaik' ~

Tahun 6, tahun yg paling best n paling sedih.. Masa tu, tak dak gaduh-gaduh dah sebab tahun terakhir... Fadzlina, Kak Syak, Norlin, Aqilah, Musfirah, Asma, Afini, Puteri, Reem, Ain, Ain Nasuha, Nisha, Nabilah, Fatinah, Fiqah, Fatin, Amani, Hani, Izzati n banyak lagi lah.. We're family :)
Dan Alhamdulillah, impian untuk dapat 5A dapat digapai.. berkat keluarga, guru n kawan2 jgak.. ='D

Hari terakhir, rasa cam x mau balik ja.. nak dok kat sek tu.. nasib suma ada fb, so buat cam temujanji kol 3 on9.. k, first time, mmg banyak org on9.. mmg leh lepas rindu larh kat fb..
dan hari demi hari...  jarang dah on9.. k, pejam celik pejam celik.. 2011 pon tiba..

first time sekolah kat sekolah baru cam rusa masok kg.. mmg x dak hala tujuan..
Lama2 dah terbiasa.. Masa tu saya ngan Fadzlina memang rapat sangat-sangat.. Dulu mmg suka gaduh, macam orang kata la 'kalau gaduh, lama-lama jadi rapat'. Suatu hari tu, sy pi bilik guru ngan org lain, balik kelas, dya buat muka merajuk, memang faham ngan sikap dya.. kami dah kawan 6 tahun, semua perangai dya, sudah faham..Pastu, banyak la jugak perkara-perkara yang kami kongsi sama-sama.. Suatu hari, dya dapat tawaran pi MRSM.. perasaan jeles tu mmg ada skit, nak p jugak.. last-last sekali, dya pi MRSM.
Waktu dya pi, ada la jugak terpikir, nanti sapa yang nak teman p bilik guru, pejabat n so on.. lepas dya buat-buat merajok tu, dya ja slalu teman sy.. takot mrajok lagi.. * manja.. haha.. =)
masa dya dah pi mrsm.. kawan yg lain pakat tanya..
"alia x rindu kat fadz ka ?" of course la rindu.. suma kawan sy, sy rindu.. like Asma, Norlin, K.Syak, Musfirah, Fadzlina, Fiqah n banyak lagi..
then, depa kata --> "dulu dimana ada alia, disitu ada fadzlina, skarang xdak dah..."
hhmmmmm... Seriously, I want my old life in SKB and I really miss them very much..

baru perasan, panjangnya entry kali ni, haha :D
k, salam & byeeeeee

Older Post | Newer Post

Entries About Links Artwork


The Owner
Meet the boss
Status : Rarely online.



Before anything else, follow these rules, NO copying, spamming and any type of childish acts. You respect me, I'll definitely respect you.



Let's talk
Please be polite
Leave your footprint here, it will be easy to hit you back !




The Stars
Follow me


Thanks
Doodle

Cantik, right ? Thanks to FizGraphic



Big thanks to Miss Al