Scarface ?
Ngeri gilaaaaa
Thursday, August 7, 2014 | 12:19 AM | 0 love(s)
asslamualaikum & selamat sejahtera


Like le title, I just want to share my experience when I was hacked. Sebab apa hang tiba-II nak buat entry laguni ? Haaaa, ini adalah disebabkan, tadi pi bw, then terbaca pengalaman seorang blogger kena hack. And I was like, macam nak share jugak je, macam nak share jugak je. Ahahah. Ikut hampa lah nak kata tiru ka apa, but yeaaah ini belog gua yang punya tauuuu. Ahahahha XD

Bismillahirrahmanirrahim,

Pada suatu pagi yang indah, di mana burung-II sedang berkicauan dengan riangnya, angin bertiup sepoi-II bahasa, seorang gadis yang baru bangun dari tidurnyaaa,....haaaaa blank. Wa tak reti lah nak buat ayat-II sastera ni. Saya budak sains, reti bagi point-II jah. Ahahah. When I woke up in the morning, well typical teenager lah kan, ambik laptop terus online. Ahahah. Tak dan mandi apa lagi. Tiba-II nak log in fb tak boleh. Memang takut lah kan. Pastu ikut lah langkah-II nak tukar password semua tu. Then alhamdulillah, nasib baik dah boleh masuk balik. Pastu pulak, tiba-II kat twitter, ada kawan tegur 'sebab apa blog Alia tak boleh bukak ?' And I was like, 'eh ya ka ? Yang tau tadi, fb ja kena hacked. Takkan blog kena jugak.' Pastu bukak lah blog tu kan, bila dah bukak tu, memang macam, Ya Allah, ujian apakah ini ? Haaa, memang rasa lain gila lah waktu. Pastu cek punya cek, dapat fb page depa. Pastu, depa ada buat status, lebih kurang ginilah, Dear Owner, sila tuntut blog awak segera. Lebih kurang camtu lah. And ambo memang rasa lain lah waktu tu. Pastu nak buat ceritanya, ambo pon pi lah tuntut kat dia. Pastu ingat dia nak bagi balik. Tapi tu lah, dia kata, 'ingat senang camtu ja ka saya nak bagi kat awak balik' {HACKER SOPAN WEYYY} And I asked him/her, 'pastu hang nak apa ?' Serious cakap, waktu tu memang tak dak dah lah nak sopan bagai, if you red my conversation between the hacker, mu memey dop kenal dah la Nur Alia. Ahahahah. Dia suruh pilih, topup geng hacker dia, atau bagi fb page dia dapat likes. Gila tak gila. Masa tu memang dah mengalir air mata dah la. Tak kira dah la sapa yang ada. Yang dapat likes tu memang malas dah la nak buat. Wa bukan hot. Ingat senang ka nak dapat likes niiiii. Haaih geram pulak sero. Pastu yang topup tu, ingat wa kaya ka ? SPM pon tak lepas lagiiii. Pastu kata lah, aku tak mampu. Dia kata, say goodbye lah to your blog kalau camtu. Pastu tanya lah dia, hang nak buat apa dengan blog aku ? Dia kata dia nak publish video lucah. Memang masa tu menangis teruk ah. Dah la dengan link blog tu nama aku, pastu ramai kawan-II yang tau link blog tu, do you can feel it ? Malu lah nanti. Saya suruh je lah dia deact sebab dia kata first reason dia hack blog ni sebab password blog ni tak ketat {SALAH SAYA} Thanks to him/her, tapi cara dia tuuuuu, haihhhh. Tapi tu lah, ambo mintak smula, dia tak bagi. Macam apa lagi. Pastu dia kata start pukul sekian sekian dia nak start dah publish. Lagi rancak air mataku keluar. Mamang pasrah lah.

....All of a sudden,

Tapi en, ada lagi benda nak cita bena. Dalam dok menangis tu, wa boleh lagi tengok coding dalam blog wa. Pelik tak pelik. Dapat link fb page dia dari coding tu lah. Kan mula-II tu dah blank kan, pastu bila fikir-II balik dua tiga jam tu, eh, macam mana aku boleh masuk dalam blog aku sendiri. Hmmmm, rupa-IInya, tadi masa nak tukar password fb, kena masuk email kan, password email tak ingat. Pastu tukar lah password email tu. Bila dah tukar password email, blog boleh masuk lah kan. Bertuah punya budak. Malu okey buat drama air mata dalam rumah. Haihhh. Lepas ja tu, terus tukar URL blog. Pastu, deact fb. Senyuman di wajahku terus terukir. Ahahhah XD

Tapi bila dah rasa macam selamat dah, macam tak dak apa-II dah, terus aktifkan semula fb. Pastu padam conversation dengan dia. Memang pengalaman yang tak boleh dilupakan lah. Bila berlaku tu tak berapa nak ingat, sama ada masa nak bukak sekolah, atau nak dekat masuk SBP. Hmmmm, pengalaman yang membuatkanku gilaaaaa ! Okey lah, bye.




Older Post

Entries About Links Artwork


The Owner
Meet the boss
Status : Rarely online.



Before anything else, follow these rules, NO copying, spamming and any type of childish acts. You respect me, I'll definitely respect you.



Let's talk
Please be polite
Leave your footprint here, it will be easy to hit you back !




The Stars
Follow me


Thanks
Doodle

Cantik, right ? Thanks to FizGraphic



Big thanks to Miss Al