Scarface ?
TMBFFAEUOLB ;
Tuesday, November 19, 2013 | 9:54 PM | 1 love(s)
assalamualaikum & selamat sejahtera

Main reason ; Kawan ajak buat entry pasal TMBFFAEUOLB and I was like 'why not ?'. Memang tengah takdak kerja sekarang ni.... Errrrmmm, macam buat challenge pulak rasa tiba-II. Challenge entry. Hari pertama, buat entry ni. Hari kedua buat entry lain pulak. And so on. Ahahaha ;)

So, shall we start now ? Ok let's.


Can I say it is the best team ever ? Ok seriously. TMBFFAEUOLB stands for 'The Most Best Friends Forever And Ever Until Our Last Breath'. See ? Tak cukup dengan 'best', tambah 'most' pulak. Nasib baik tak buat 'most bestest'. Hmmm, nak tunjuk betapa rapat tahap gila punya kami lapan orang ni. Kalau dah ada lapan orang kawan tu, sometimes memang ada jugak lah istilah 'berpuak-puak' wujud dalam geng ni. Biasa lah, adatlah kan. Orang tu nak berahsia dengan orang ni. Orang ni nak berahsia dengan orang tu. We have our own privacy. Bukan semua kena share. Ye dakkkk ? 

So let me introduce le' members of TMBFFAEUOLB ;



First, it's me lah. I'm just a normal person. Tak dak lebih. Tak dak kurang. Ok dah. Siap describe pasal diri sendiri. Gambar tu saja letak. Ahahaha XP


When I was in Form 1, there was a news yang kata Nurul Syahira ni gedik lah apa lah. And I was like 'Okay then. Takyah kawan dengan dia lah kalau macamtu'. As simple as that. Then, bila masuk F2, dia kelas KA. And she was the only one yang beragama Islam yang berjaya naik kelas KA. Yang lain semua non-muslims. Pastu dia selalu pi kelas KB. Nampak macam geng KA ni kejam gila kan ? Tak kawan dengan dia. Then, one of our members made a first move. Ajak dia bersembang and so on. Maka bermulalah kehidupan persekolahanku bersama Nurul Syahira ni. And who knows, daripada strangers jadi best friend. Kan Syahira kan ? Nothing impossible okay. She's k-pop addicted. She's internet addicted. What else ? Hmmm, she used to speak in English with me in this cyber world. Ok, bukan speak but write. Haaaaaaa, and one of her behaviours is, dia suka guna perkataan yang berbahaya. Nak kena bagi example ? Tak yah la kot noh. 


Its kinda hard to describe her actually. Oh wait, she is the queen of troll-er. Honestly. Bab nak pekena orang, serah ja kat dia. And dia paling suka pekena A'fini. Sebab A'fini selalu bagi reaction yang luar biasa. Hmmmm, apa lagi eaaaa ? Haaaaaa, dia banyak crush-es. Lebih daripada 1, kira banyak lah tu kan. And semua crush dia Amani tak restu. Isn't ? Ahahaha, I don't really know about her crush-es. Tak berapa nak minat. Acececece. Ok stop. And then, dia ni jenis yang selamba rock ja. Siap mengaku madu lagi. Geng TMBFFAEUOLB faham dah kot rasanya. Hahaha. Sebelum tutup sekolah hari tu, dia banyak habiskan masa dengan geng asrama. Jadi, ending persekolahan kami berdua tak berapa nak manis sangat. But its okay. Sebab dah banyak kenangan manis dengan Farel ni. Ahahahaha XD


Kalau tadi queen of troller. Ni queen of yell-er. Tak silap hari bulan terus naik pangkat jadi king. Ahahahaha. Seriously. Dia kalau bab-II nak berceramah, boleh serah kat dia. Dari pagi sampai balik dia boleh berceramah. Okay joke. She's quite motivated. Member-II TMBFFAEUOLB yang lain selalu di-motivate-kan oleh Amani. Selalu A'fini yang kena. See ? A'fini again. Semua diaaa. She's the type yang boleh berdiri di atas kaki sendiri. Dia hantar adik dia. Dia ambik adik dia. Kecik-II dah pandai jaga anak, besar-II nanti insyaallah jadi ibu yang penyayang. Ahahaha. And disebabkan Syahira dah share pasal Trial dia hari tu, I want to share it too lah. Wahahaha. She got B in PAI, and because of that we used to call her 'Budak Kurang Agama'. Ok, yang ni lawak. Apa lagi ? Apa lagi ? Ok, Amani ni yang sebenarnya Mrs Always Right. Not me okay. Teacher pon kata kat diaaaaa. Kan Amani kan ? 


Jangan disangka air yang tenang tiada buaya. Diam-II ubi berisi. Ok, cukup untuk describe Nik. Even peribahasa tu tak berapa kena dengan maksud yang ingin disampaikan, tapi dia lebih kurang macam tu lah. I used to be closer with Nik when we were in F2. And Nik sebenar-benarnya bukan seorang pendiam yang tegar. I mean Nik sebenarnya ada jugak bergosip dengan orang. And I was like 'Ooooo, macam ni perangai Nik sebenarnya. Kenapa tak tunjuk awal-II. Tak la awkward sangat nak bercakap nanti'. Pastu rapat lah masa F2 tu. Naik F3, Nik duduk sebelah A'fini. Hmmmm, A'fini lagi. Pastu jarang lah bercakap dengan Nik sebab I'm not the type yang suka menegur orang. Nik pun macam tu jugak. Tapi sebelum cuti ni, kami rapat balik, pastu perangai Nik yang sebenarnya pun keluar balik. Nik ni suka sakat. Pastu, gelak diam-II. And yeaah, she succeeded to make my friends and I curious. Ok stop. She's kpop addicted. Forever ELF I guess.


Muka tak keluar lagi, nama dia dah penuh entry. Haih. Hot sungguh dia ni. Ahahaha. Ok, dia ni suka berusaha. Tapi bila usaha dia lebih tertumpu kat sesuatu benda, benda lain habis berantakan. That's her. Totally her. And dia lah mangsa yang disakat secara berleluasa. Bila cakap pasal sakat-menyakat ni, ingat pulak moment masa semua nak jadi Detective Conan. Apa motif hang .............. ? And yeah, the main victim on that day was A'fini. Sampai nak merajuk lah depa dok sakat dia. Ok, actually not 'depa' but 'we'. Ahahaha. And and and, she kept regretting about her past. Dia selalu macam 'tak sangka aku sejahat tu dulu'. Haaaaa, lebih kurang macam tu lah. But she's a better person now. Baik sangat. Kalah wanita melayu terakhir. Hahaha, lame joke ;P


Okay, her name is Puteri. Serious person. Straight person. Strict person. Yang penting semua yang bermula dari 'S' tu, dia lah. The moment when we were playing carrom. It was just for fun actually. But she took it as a serious matter. And then bila orang perli kata 'kita lawan peringkat international'. Dia buat muka ketat. Ok, yang ni stress. Because of me yang dah berkawan dengan dia dah lama, jadi dah terbiasa. So, sayerwxx tak stress masa layan muka dia yang ketat tu. Ahahaha. Straight, ok bila dia cakap dia tak suka, then dia tak suka lah. Sampai hujung nyawa rasanya. Wahahaha. Strict, okay, ni masa dia jalankan tugas dia sebagai pengawas. She' a prefect okay. Salute sikit kat dia. And behind all of her S's behaviours, she's funny actually. Then, kalau ada benda lawak, dia yang gelak paling kuat. Orang dah berhenti gelak, dia dok gelak lagi. That's her.


The maknae of our team. Dia lah yang termanja. Dia lah yang terkecil. And sekali dia bukak mulut, memang boleh gelak. Suka dok buat lawak antarabangsa. Masa F3, dia banyak habiskan masa dia dengan geng lain, pastu geng yang ni pon buat-II jauh hati dengan dia satu hari tu. Then, hari tu, dia selalu jugak lah manghabiskan masanya dengan kami. Pastu dia yang mencetuskan perancangan untuk keluarga A'fini. 28 childrens, babe. Naik bas lah agaknya nanti anak-II A'fini tu. Pastu sekali lagi A'fini kena troll. Semua salah Suhana. Hahahahaha. Hmmmm, apa lagi hah ? Ok, dia ni Sleeping Beauty kat kelas KA. Bila orang kata dia tidur, dia suka nafikan. Kebenaran dah terbukti Suuuuuuuu. Boleh dok nafikan lagi. Haih. Sebenarnya, dia ni pandai tapi tak pandai nak gunakan kepandaian dia tu. Serious. Haritu trial Sej dengan Math dia membanggakan kot. Sampai dia tak percaya dia dapat markah banyak tu.

*
*
*

I think depa semua ni ada sinar nak dapat straight A's dalam PMR. Insyaallah. Kita pakat doa-doakan yeaaaa. Okay lah, that's all for now. Byeeeeeeeeeee ;)


" Together, we are one. "





Older Post | Newer Post

Entries About Links Artwork


The Owner
Meet the boss
Status : Rarely online.



Before anything else, follow these rules, NO copying, spamming and any type of childish acts. You respect me, I'll definitely respect you.



Let's talk
Please be polite
Leave your footprint here, it will be easy to hit you back !




The Stars
Follow me


Thanks
Doodle

Cantik, right ? Thanks to FizGraphic



Big thanks to Miss Al